FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Cine ia deciziile?

La prima vedere, putem spune ca doar persoanele din varful ierarhiei (CEO, director, presedinte) trebuie sa ia decizii eficiente care sa aduca succesul in organizatie. Planurile eficiente dezvoltate de conducerea organizatiei pot esua datorita deciziilor gresite luate de catre persoane din partile inferioare ale ierarhiei in procesul de implementare sau in cel de executie. In concluzie, decizii eficiente trebuie luate de toti cei din organizatie. Deciziile eficiente luate la fiecare nivel al organizatiei duc catre succes.

Ce sunt deciziile eficiente?

Deciziile eficiente sunt acele alegeri care duc organizatia mai aproape de obiectivele stabilite in timp util. Luand in consideratie definitia de mai sus putem observa trei componente importante care ne ajuta sa luam decizii eficiente:
  • stabilirea obiectivelor
  • stabilirea unor marimi de masurat pentru stabilirea abaterii de la obiective
  • stabilirea termenelor in care trebuie atinse obiectivele

Aceste informatii reprezinta baza de plecare pentru luarea deciziilor, cat si o metoda de evaluare a calitatii deciziilor luate. Obiectivele trebuie sa fie stabilite clar si facute cunoscute tuturor celor implicati in activitatea organizatiei. Pentru ca un obiectiv sa poata sta la baza unei decizii eficiente trebuie sa defineasca si o metoda de masurare pentru stabilirea in orice moment a abaterii inregistrate in activitatea curenta.


ERP

Odata stabilite obiectivele clare, metodele de masurare ale acestor obiective si metodele de evaluare, se pune intrebarea: Cum poate o organizatie sa obtina si sa distribuie informatiile necesare pentru luarea deciziilor si evaluarea eficientei acestora? Raspunsul la aceasta intrebare este: Prin solutii de tip ERP. Putem defini ERP ca: platforma de prezentare a informatiilor intr-un mod corect, util si specific catre fiecare persoana de decizie in timp util pentru a putea servi in luarea deciziilor eficiente.

Sigla Centrul De Soft


Centrul De Soft

Bussines District WEST GATE, str. Preciziei nr 24 pavilion H5 etaj 1

Telefon:  004 - 031.1000.138
 004 - 031.1000.139
Mobil: 004 - 0784.24.24.24
Fax: 004 - 031.817.49.42
E-mail:E-mail Centrul De Soft